Levadi: Grčka ne menja svoju poziciju o Kosovu

grčka zastava
Izvor: Facebook

Ambasadorka Grčke u Srbiji Marija Levadi izjavila je danas da je stav grčkog rukovodstva nepromenjen i da Atina ne menja svoju poziciju o Kosovu i želi čitav Balkan u Evropskoj uniji.

Levadi je to rekla na sastanku s predsednikom poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom Veroljubom Arsićem i članovima ove grupe u Skupštini Srbije. 

Arsić je tom prilikom istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno bliski i prijateljski, da stalno napreduju i naglasio da je ova poslanička grupa prijateljstva jedna od brojnijih u Skupštini Srbije, što dodatno govori o povezanosti dva naroda, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

I ambasadorka Levadi je istakla da su odnosi dve zemlje odlični i prijateljski i da dva naroda povezuje sličan mentalitet, zajednička istorija i duhovna bliskost.

Ukazano je na odličnu saradnju u oblasti turizma i kulture i ocenjeno da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje dvaju zemalja.

Poslanici su ambasadorku Levadi upoznali sa situacijom i problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i istakli da je Srbija posvećena miru i spremna na dijalog i kompromis.