Ljatifi: Jedina prava opozicija kosovskoj Vladi trenutno su Haradinaj i Molićaj

Bljerim Ljatifi
Izvor: Ekonomia onlajn

Univerzitetski profesor Bljerim Ljatifi smatra da je trenutna opozicija na Kosovu veoma slaba u odnosu na vladu Aljbina Kurtija navodeći da pojedini ljudi koji nisu deo Skupštine upućuju više kritika nego poslanici opozicionih stranaka u novoj Skupštini, prenosi Ekonomija Onlajn.

Ljatifi je rekao da su pravi predstavnici opozicije zapravo lider Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj koji to čini u Skupštini i predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj, koji to radi van parlamenta.

„Poslanici Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova pokazuju znake depresivnog stanja i nedostatak volje za ustajanjem iz kreveta. Ove stranke, kao i ABK su zaboravili kako se formira opozicija", rekao je Ljatifi.

I stav bivšeg kosovskog ambasadora u više zemalja Bernarda Nikaja je da vladi Aljbina Kurtija nedostaje konstruktivna opozicija, dok opozicionim strankama, po njegovim rečima, nedostaje svrha postojanja.

„Na Kosovu danas nema opozicije onima koji su pobedili 14. februara. DSK je došao do svog kraja i sada ide ka reformi za koju se ne zna koliko će trajati, dok je DPK izgubio svrhu postojanja“, rekao je Nikaj.