Ljekaj: Eskobarova izjava alarm za Kosovo

Palj Ljekaj
Izvor: Ekonomia Online

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj rekao je da za Kosovo predstavlja alarm izjava američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da "neće zemlja od million i po stanovnika ubediti transatlantsku zajednicu sa 700.000.000 ljudi da promeni taktiku", preneo je ABC njuz na albanskom.

Eskobar je to izjavio komentarišući poslednju rundu dijaloga Beograda i Prištine, ukazujući i da je potreban pragmatičniji pristup Vlade Kosova. 

„Ovo je alarm za državu i građane Kosova i treba ozbiljno shvatiti da ne možemo da menjamo politiku SAD i EU, ne zato što smo mala zemlja, podržava se ispravan stav svakog premijera, ali oni ne podržavaju našeg premijera koji je na suprotnoj strani u odnosu na naše prijatelje. Ova rigidnost gospodina Kurtija sama po sebi je skandal koji treba da nas sve zabrine. I oni građani koji su glasali za njega mislim da treba da se izjasne na narednim izborima. Mi, kao opozicija tražimo smenu vlasti zbog delovanja gospodina Kurtija. Kada američki zvaničnik izgovara ovakve reči, to je udarac za državu Kosovo“, zaključio je Ljekaj.