Ljimaj: Kurtijeva politika da se odrekne severa Kosova

Fatmir Ljimaj
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj kaže da kosovski premijer Aljbin Kurti svojom politikom želi da se odrekne severa Kosova, prenpsi Ekonomija onlajn.

Ljimaj navodi da su rezultati Vlade u prethodne dve godine doveli Kosovo u to stanje i da će se uz aktuelnu politiku desiti ono što je malo ko očekivao.

"Albin Kurti nastavlja sa tom politikom, a politika gospodina Kurtija je odustajanje od severnog dela. Cela ta politika je da se odustane od severnog dela Kosova i to je kamuflirano u ime patriotizma. Nemojte očekivati da neko iz Prištine, u koju idemo, pravi te politike zato što želimo da se odreknemo severa, morate da vidite sadržaj i rezultat te politike", kazao je Ljimaj.

Ljimaj smatra da se "odustajanje od severa" dešava velikom brzinom. Kritikovao je izvršnu vlast što izjavljuje da ne zna ko čini tim koji sastavlja Statut ZSO.

"Predsednik Vlade, vaše i moje zemlje, javno kaže da ga 'niko nije pitao' za dogovor. Narod Kosova mu je dao više od 50 odsto glasova da vodi potpuno drugačiju politiku, dostojanstveno i sa integritetom, a on izlazi i kaže da 'nije ni pregovarao'. Sada on govori da čak i ne poznaje tim koji radi na izradi statuta", kaže Ljimaj.