Ljimaj: Nije bilo potrebno toliko policajaca u kući Jakupa Krasnićija

Fatmir Ljimaj
Izvor: Koha ditore

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj izjavio je večeras, govoreći o hapšenju bivšeg portparola OVK i nekadašnjeg predsednika kosovske skupštine Jakupa Krasnićija, da nije bilo potrebno da Specijalizovana veća deluju sa tako velikim brojem policajaca, prenosi RTK.

Ljimaj je na konferenciji za medije govorio u suzama nakon hapšenja i slanja člana te stranke Krasnićija u pritvor Specijalizovanih veća u Hagu.

"Mislim da su takve scene bile potpuno nepotrebne. Angažman ovoliko policijskih snaga bio je nesrazmeran realnim potrebama. Da je to bilo potrebno zbog pravde, moglo se to učiniti sasvim drugačije, bez potrebe za takvim pojačanjima, da se ide u šest ujutru i da se uđe u kuću u ovo vreme kovid-19. Nije bilo potrebe da se traumatizuje njegova porodica", istakao je Ljimaj.

Kako je naveo,poznavajući Krasnićija, to je moglo da se uradi na potpuno drugačiji način.

"Mi smo kao NISMA uvek bili nedvosmisleni i beskompromisni i u službi pravde. Oduvek smo bili u njenom interesu", dodao je Ljimaj. 

Advokat Krasnićija, Valjon Hasani, saopštio je ranije danas da je njegov klijent uhapšen po nalogu Specijalizovanog tužilaštva i da je već poslat u Hag.

Hasani je istakao takođe da je Krasnići rekao da nije bilo naloga za hapšenje do danas, kada su mu uručeni nalog za hapšenje i nalog za pretres.

Inače, racija u njegovu kuću u Prištini započela je u 6:30 časova ujutru i trajala je do oko 16 časova. Operacija je takođe izvedena u rodnom mestu Krasnićija, u selu Negrovce u opštini Glogovac.

Rados
13. Decembar 2020.
Jok trebali su tebe da pitaju kolko ce policajaca da hapse.Gledaj ti svoja posla.I ti si na putu za Hag a tebe ce vise njih da hapse jer si velika zverka kojoj dolazi kraj.