Ljimaj: Verujem da će Tači iz Haga izaći čistog obraza

Fatmir Ljimaj
Izvor: Koha ditore

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj poručio je danas da ima puno poverenje da će njegovi saborci, Hašim Tači i svi drugi optuženi, dostojanstveno braniti rat OVK i da će na kraju čistog obraza izaći iz Haga.

Ljimaj je u saopštenju, koje je objavljeno na Fejsbuk nalogu njegove stranke, reagovao nakon potvrde optužnice protiv Tačija od strane Specijalnog suda.

Prema njegovim rečima, bez obzira na to koliko su ozbiljne nepravde prema pojedinačnim i kolektivnim sudbinama učinjene i prema borcima za slobodu, mora se pokazati stvarno vođstvo u ovim teškim okolnostima za Kosovo.

"Samo ujedinjeni i stavljajući na prvo mesto interese Kosova, dostojno ćemo se suočiti sa svim izazovima sa kojima se suočavamo", dodao je Ljimaj.

Kako je naveo, od kraja rata, od lidera i vojnika OVK, više puta se tražilo da se suprotstave međunarodnim institucijama pravde i onima na Kosovu kojima upravljaju međunarodni tužioci i sudije, ali niko nikada nije pokušao da izbegne pravdu.

"Imam puno poverenje da će moj saborac, predsednik države  Hašim Tači, kao i svi drugi optuženi, dostojanstveno braniti rat OVK i na kraju će izaći iz ovog procesa. Poslednji je trenutak da koordinišemo akcije kako bismo dokazali da zaista stavljamo interese svoje države iznad pojedinačnih interesa", istakao je Ljimaj.

Lider NISMA je naveo i da bi koordinacija njihovih politika, u ovim veoma važnim trenucima, poslala jasnu poruku građanima i međunarodnim prijateljima koji žele najbolje za Kosovo.