Ljimaj: Vučić preti ratom, krajnje je vreme da EU krene u akciju protiv Srbije

Fatmir Ljimaj
Izvor: Koha ditore

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj reagovao je na nedavne izjave zvaničnog Beograda u vezi sa Кosovom, piše Kosova Pres.

Ljimaj je u izjavi za taj list rekao da je Krajnje je vreme da Evropska unija preduzme mere protiv aktuelnog režima u Beogradu, koji nastavlja put kriminalne politike u odnosu na državu Кosovo, preteći novim ratovima u regionu.

Reagujući na poređenje predsednika Aleksandra Vućića Kosova sa Nagorno- Karabahom Ljimaj je rekao da „vojskom koja je počinila genocid i etničko čišćenje širom bivše Jugoslavije, posebno na Кosovu, i dalje zapovedaju počinioci genocida i vode je isti političari koji su koristili ovu vojsku za sprovođenje velikosrpskog plana kroz rat, teror i genocid“.

Ljimaj je pozvao EU da reaguje.

„Dok ovi ljudi ne budu odgovarali za zločine koje su počinili i dok se ne rasformira ona zločinačka organizacija koja se zove vojska i drugi lideri sistema bezbednosti, uvek ćemo imati ratnu huškačku i preteću Srbiju za region i šire. Кrajnje je vreme da Evropska unija krene u akciju protiv ovog režima“.

Inače, kaže se u tekstu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u izjavama za srpske medije upozorio na mogući novi rat poput onog u Nagorno-Кarabahu između Jermenije i Azerbejdžana.

misterNO
13. Novembar 2020.
Prelazi miš sa slonom preko mosta. Odjednom miš kaže slonu: „Ala tutnjamo“! 😂😂🤣🤣🤣