Ljuštaku: Lobiramo i kod poslanika manjina za povlačenje sredstava iz Penzionog fonda

Mergim Ljuštaku
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik DPK Mergim Ljuštaku izjavio je da su poslanici vladajuće većine u kosovskoj skupštini arogantni i da se oglušuju o zahteve građana koji, kako je naveo, podržavaju predlog koji je inicirala ta stranka da se omogući povlačenje 30 odsto sredstava iz Penzionog fonda u uslovima ekonomske krize, prenosi Ekonomija onlajn. 

On je rekao da svoju bahatost i licemerje poslanici Pokreta Samoopredeljenje, nažalost, pravdaju glasovima građana koje su dobili na izborima. 

"Dali su im 14. februara više od 50 odsto glasova, a nažalost znamo da ova vlast misli da se demokratija završava samo na izborima“, rekao je Ljuštaku. 

On je naveo da su razgovarali i sa predstavnicima Penzionog fonda i da im je rečeno da povlačenje sredstava ne predstavlja nikakav problem.

"Ja i sve moje kolege opozicioni poslanici lobiramo kod svih aktuelnih poslanika koji su Albanci i onih koji nisu Albanci i verujem da ćemo u velikom broju imati podršku manjina za povlačenje 30 odsto sredstava iz Penzionog fonda", rekao je Ljuštaku.
 
On kaže da je iznenađen kako poslanici manjina podržavaju takav nacrt zakona, ali ne i poslanici Pokreta Samoopredeljenje. Ljuštaku je naveo da postoji hitna potreba građana za dodatnim prihodima kako bi mogli da pokriju dnevne troškove u ekonomskoj krizi.