Ljuštaku: Tužiću Bisljimija, Hadžiju i Muratija zbog napada

Mergim Ljuštaku
Izvor: Kosovo online

Poslanik DPK Mergim Ljuštaku izjavio je na konferenciji za medije nakon što je u Skupštini Kosova došlo do fizičkog obračuna, da su ga na današnjoj sednici koordinisano napali poslanici iz redova Samoopredeljenja Besnik Bisljimi, Hekuran Murati i Aljbuljena Hadžiju, zbog čega će, kako je najavio, protiv njih pokrenuti tužbu.

On je naglasio da se nije radilo o jednoj bačenoj flaši i prskanju vodom, već su, kako ističe, Kurtijevi ministri bili spremni da deluju u bilo kom obliku.

"Iako pokušavaju da zaustave našu slobodu govora, to neće biti moguće jer su ljudi iz naroda pali za ovu slobodu. Kao političku akciju DPK šta ste videli? U tom duhu, ne očekujemo da potpredsednik vlade krši demokratiju i napada. Jasno je da je došla i Aljbuljena Hadžiju sa pokušajem da me gurne, zatim i Murati koji je bio sa 'jakim oruđem'. Posle toga, naravno, i ja sam imao reakciju. Tužiću ove ministre", poručio je Ljuštaku.

On pojašnjava da je došlo do koordinisanog napada i da se nije radilo o jednoj bačenoj flaši.

"Bio je to koordinisan napad, a ne samo jedna boca. Bili su spremni da deluju u bilo kom obliku. Nema logike da budem napadnut od strane zamenika premijera ", rekao je Ljuštaku.

Poslanica Eliza Hodža rekla je da je postupak DPK bo demokratski i uopšte nije bio nasilan.

"Poslanici DPK došli su danas u Skupštinu da obavljaju svoje uobičajene dužnosti. Naša simbolična, nenasilna akcija iznervirala je Bisljimija koji je potom napao flašom našeg poslanika. Bili smo tu da izvršimo svoju dužnost poslanika. Čini se da ova vlada ne toleriše istinu", rekla je poslanica Hodža.