Lončar Kamberiju: Ko vam je dao vakcine i kiseonik, EU ili Beograd

Zlatibor Ločar
Izvor: Večernje novosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zapitao je danas u Skupštini Srbije narodnog poslanika iz Bujanovca Šaipa Kamberija iz stranke Ujedinjena doilina - SDA Sandžaka, da li je Albancima na jugu Srbije i na Kosovu vakcine obezbedila EU ili Beograd, prenosi Tanjug.

Lončar je kazao da je Kamberi tokom rasprave u skupštini, gde poslanici postavljaju pitanja članovima vlade, više od 20 puta pomenuo EU i zapitao da li je Beograd obezbedio Albancima PCR testove i kiseonik za bolnice ili EU na koju se toliko poziva.

Ministar zdravlja je naveo da su čak na Kosovu počeli da hapse ljude kada im je Beograd dao vakcine.

Lončar dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio vakcinu za zdravstvene radnike na Kosovu, ali da Albanci to nisu hteli da prihvate iz političkih razloga.

Takođe, ministar je zapitao Kamberija koliko se Albanaca  sa Kosova dnevno vakciniše u Preševu, dodajući da Srbija nema ništa protiv toga, jer je cilj da se sačuvaju ljudski životi.

"I vi nama pretite sa EU? Ljudi, Srbija je deo Evrope, ne može nas niko da istera iz Evrope, a vi vidite ko ste, šta ste i gde ste. Neka vas neko iz EU usvoji i neka vam da pasoš i da šta hoće i sve je rešeno. Morate da vidite ko kome pomaže i ko kome čini", poručio je Lončar.