Maćedonci: Rat neće početi sutra, ali političke indicije ne daju drugo rešenje

Ejup Maćedonci
Izvor: Facebook/Ejup Maćedonci

Ministar odbrane Kosova Ejup Maćedonci poručio je da "iako se ne misli da će rat početi sutra, političke indicije ipak navode na pomisao da će na kraju doći do oružanog sukoba", prenosi Front onlajn.

Maćedonci je u izjavi za Juronjuz Albanija opisao kao zabrinjavajuću činjenicu da Srbija vojno povećava svoje kapacitete, što je, prema njegovim rečima, "zabrinjavajuće za ceo region".

"Nije da će rat početi sutra. Ali političke indikacije ne daju nikakvo drugo rešenje ako se ovi politički formati nastave. Mandat Kfora je da štiti granicu, ali pored toga razvijamo Vojsku Kosova sa svim potrebnim kapacitetima i obukom i trudimo se da uvek budemo spremni da zaštitimo teritoriju naše zemlje, ne narušavajući teritoriju bilo koje okolne države", rekao je Maćedonci.

Istakao je, pak, da cilj treba da bude mir i stabilnost.

"Cilj treba da bude mir, stabilnost i integracija u Natou. Zabrinjava činjenica da Srbija politički ima hegemonistički pristup u odnosu na Republiku Kosovo i da vojno povećava svoje kapacitete. To stvara neizvesnost ne samo za Kosovo, već za ceo region", rekao je Maćedonci.