Majkl Davenport novi šef misije OEBS na Kosovu

Majkl Devenport
Izvor: OEBS

Britanski diplomata Majkl Davenport preuzeo je danas dužnost šefa misije OEBS na Kosovu.

"OEBS pruža izvrsnu podršku na Kosovu u oblasti ljudskih prava, demokratizacije i javne bezbednosti. Privilegija je predvoditi jak tim koji ima izuzetnu stručnost i iskustvo u svim ovim oblastima. Radujem se radu u saradnji sa svim zainteresovanim stranama na sprovođenju mandata misije“, rekao je Davenport.

Davenport ima bogato iskustvo u regionu Zapadnog Balkana gde je bio ambasador EU i šef Delegacije EU u Srbiji od 2013. do 2017. i britanski ambasador u Srbiji od 2010. do 2013. godine.

Između 2007. i 2010. bio je direktor za Rusiju, južni Kavkaz i centralnu Aziju u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Velike Britanije.

Davenport je od 2017. godine bio britanski ambasador u Kuvajtu, podseća se u saopštenju OEBS.

Britanski advokat i iskusni diplomata, ima iskustva u nadgledanju programa u oblastima vladavine prava i manjinskih prava.

On je osmi je po redu šef misije na Kosovu od njenog osnivanja 1999. godine i nasledio je ambasadora Jana Bratua iz Norveške, navedeno je u saopštenju OEBS.

Rat i Mir
22. Mart 2021.
Neka mu je sa srećom i neka se lepo opari kao svi njegovi bivše kolege. Nigde više manipulacije oko manjina kao na Kosovu.

Iskoristite priliku i lepo olakšajte sebi život na račun manjina jer jednoga dana će nestati manjina ali će zato većine postati manjine i opet će neko štiti prava manjina.