Makron čestitao Vučiću: Podrška Francuske na evropskom putu Srbije

Vučić i Makron
Izvor: Večernje novosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Francuske Emanuela Makrona u kojoj se izražava podrška evropskom putu Srbije i izražava uverenje da će Srbija zajedno sa EU i zemljama Zapadnog Balkana raditi na obnovi mira u Evropi.

Makron u čestitki navodi "gospodine predsedniče, dragi Aleksandre, nakon predsedničkih izbora od 3. aprila na kojima Vam je iznova poveren mandat na čelu Srbije, upućujem Vam svoje iskrene i srdačne čestitke".
 
"Srbija teži da se priključi Evropskoj uniji i zajednici vrednosti koja nas spaja. Uveren sam da ćete sa odlučnošću nastaviti posao započet na tom putu na kome možete da računate na podršku Francuske, posebno tokom narednih meseci, u svojstvu predsedavajuće Savetu Evropske unije. Ne sumnjam da će Srbija znati, pod Vašim vođstvom, da radi zajedno sa zemljama članicama Evropske unije i zemljama Zapadnog Balkana na obnovi mira koji je doveden u opasnost na našem kontinentu ruskom agresijom protiv Ukrajine. Izražavajući želju da ću moći sa Vama da nastavim dijalog zasnovan na poverenju, u službi zajedničke evropske budućnosti i izvrsnosti naših bilateralnih odnosa, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog uvažavanja“, navodi se u Makronovoj čestitki, saopštila je pres služba predsednika Vučića.