Mali sa DFC o projektima iz programa "Srbija 2025"

Siniša Mali
Izvor: Večernje novosti

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je Tanjugu da će na predstojećim sastancima sa visokom delegacijom DFC, koja danas dolazi u Beograd, predstaviti projekte za finansiranje, sa posebnim naglaskom na program Srbija "2025".

Osim infrastrukturnih projekata, kaže Mali, predmet njihovog interesovanja su mikro, mala i srednja preduzeća, žensko preduzetništvo, kao i poljoprivreda.

"Verujem da ćemo u narednih nekoliko dana konkretizovati dogovor o otvaranju njihove kancelarije u Beogradu, što će biti odličan signal za investitore iz celog sveta", rekao je ministar Mali Tanjugu.

Ističe da je ovo početak implementacije Vašingtonskog sporazuma, koji je potpisan pre malo više od dve nedelje, kao i da to najbolje govori o važnosti koju Srbija i pomenuti sporazum imaju za SAD.

U Ministarstvu finansija kažu da će se sa predstavnicima DFC razgovarati o novoj garantnoj šemi koja bi se radila sa ovom korporacijom, finansiranju velikih projekata iz programa Srbija 2025, razvojnom finansiranju i drugim temama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio program za razvoj zemlje do 2025. godine pod nazivom "Srbija 2025", koji je vredan ukupno 14 milijardi evra.