Maljoku: Nalog za hapšenje Milana Radoičića još je na snazi

Milan Radoicic srpska
Izvor: Telegraf

Kosovska policija ima nalog da uhapsi potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, ukoliko bude pronađen na teritoriji Kosova, kaže tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku, koji je pojasnio da je poternica za Radoičićem u vezi sa slučajem "Brezovica" i dalje na snazi, prenosi Radio slobodna Evropa.

On je tako reagovao na obraćanje Radoičića javnosti putem video poruke u kojoj je rekao da je "počeo teror nad srpskim stanovništvom".

"Svom narodu na severu i svim Srbima samo želim da kažem, ali i onim drugima, evo me, vratio sam se, a znate šta to znači. Jer odavde nema povratka, živela Srbija", dodao je Radoičić.

Međutim, Maljoku izražava sumnju u vreme kada je ovaj video napravljen.

"Vlasti treba da ga uhapse. On može normalno da dođe, napravi post i napusti teritoriju Kosova ili da ima raniji snimak i pusti ga i da stvori neki osećaj kod Srba koji ide u političke svrhe. Ne verujem ni da je bio na Kosovu, ali je ipak na Vladi da proveri te podatke", rekao je Maljoku.

Ni Vlada ni Kosovska policija nisu odgovorili na pitanja RSE da li imaju informacije da se Radoičić nalazi na Kosovu i da li će preduzeti nešto u vezi toga.

Za Radoičićem je ove godine raspisana poternica zbog sumnje da je umešan u slučaj "Brezovica", odnosno zbog "zastrašivanja svedoka tokom krivičnog postupka"