Mehaj i Jašari otputovali u Vašington na konferenciju NVO Asocijacija vojske Sjedinjenih država

Mehaj i Jašari
Izvor: Facebook

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj i komandant KBS general-pukovnik Baškim Jašari otputovali su u Vašington gde će prisustvovati godišnjoj konferenciji nevladine organizacije Asocijacija vojske Sjedinjenih Američkih Država.-

Mehaj je na Fejsbuku naglasio da će tokom posete Vašingtonu održati i niz sastanaka sa zvaničnicima američkog ministarstva odbrane, kao i da će posetiti sajam odbrambene industrije.

"Osim sastanaka tokom sajma sa predstavnicima američkih kompanija odbrambene industrije, imaćemo i sastanke u Ministarstvu odbrane i Stejt departmentu, sa zamenikom američkog sekretara za odbranu Kolinom Kalom, direktorom Agencije za odbranu i bezbednost Džejmsom Haršom i načelnikom Biroa Nacionalne garde, generalom Danijelom R. Hokansonom", istakao je Mehaj.

Mehaj je najavio da će se tokom četvorodnevne posete SAD sastati i sa drugim visokim političkim i vojnim ličnostima, kao i predstavnicima albansko-američke zajednice.

"Naša poseta je veoma važna u procesu razvoja Kosovskih bezbednosnih snaga i snažno izražava naše veoma blisko partnerstvo sa SAD u oblasti bezbednosti i odbrane", naveo je Mehaj.