Mehaj: Pripadnici KBS na vežbi sa oružanim snagama Slovenije

KBS.jpg
Izvor: Ljajmi net.

Pripadnici KBS učestvuju u Sloveniji, zajedno sa oružanim snagama te zemlje i još njih 19 članica EU i NATO, na vežbi pod nazivom "Vežba za pomoć u katastrofama i vojna mobilnost 2021", izjavio je kosovski ministar odbrane Armend Mehaj.

Mehaj je na Fejsbuku napisao da ta vežba ima za cilj da ojača spremnost slovenačkih oružanih snaga za učešće u sistemu zaštite od prirodnih i drugih katastrofa, kao i da integriše bezbednost sa državama članicama EU i drugim partnerima, kao što je Kosovo, u oblasti vojne mobilnosti i logističke podrške.

"Velika zahvalnost i uvažavanje za partnerstvo sa Ministarstvom i slovenačkim kolegama. Potpuno poverenje u profesionalne veštine naše vojske i mogućnosti interakcije sa partnerskim snagama. Mladići puni snage, za čast nacije i našu zastavu! Za najbolje, za sebe i naše prijatelje", poručio je Mehaj.

Osim Kosova, na vežbi u Sloveniji, koja je počela 18. i traje do 29. oktobra, učestvuju i Albanija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Crna Gora, BiH, Francuska, Nemačka, Italija, Luksemburg, Severna Makedonija, Češka, Poljska, Rumunija.