Meta i Tači se sastali u Tirani, važno nastaviti dijalog

Meta
Izvor: Lajmi

Predsednik Albanije Iljir Meta održao je danas sastanak sa svojim kosovskim kolegom Hašimom Tačijem u Tirani, i ocenio da je važno nastaviti dijalog između Srbije i Kosova, koji će garantovati budućnost u EU, prenosi Ljajmi.

Nakon sastanka sa kosovskim predsednikom Meta je rekao da su izrazili spremnost za nastavak saradnje u prevazilaženju socijalno-ekonomskih posledica pandemije.

"Izrazili smo spremnost za nastavak saradnje između naše dve zemlje, kako bismo uspešno prevazišli socio-ekonomske posledice pandemije izazvane virusom kovid - 19, povratak u normalan život građana i potpunu stabilizaciju slobodnog kretanja ljudi i robe, naročito sa približavanjem letnje turističke sezone", napisao je Meta na Fejsbuku.

Albanski šef države takođe je spomenuo važnost nastavka dijaloga između Beograda i Prištine.

"Važno je nastaviti dijalog između Kosova i Srbije za konačnu normalizaciju odnosa, što će garantovati ne samo međusobno priznavanje, već i njihovu budućnost u EU. Suživot između Albanaca i Srba u interesu je mira, stabilnosti i evropske perspektive našeg regiona", zaključio je Meta.

Tači je juče izjavio medijima da je došao u Albaniju u prijateljsku posetu, da bi se sastao sa političkim liderima, zbog nedavnih političkih dešavanja i u Albaniji i na Kosovu.

U tekstu se podseća da je to prva poseta nakon otvaranja prelaza posle pandemije koronavirsa i dodaje da je i u Tirani i Prištini "vruća politička klima".