Mihajlović: Tači misli da će kao Haradinaj uspeti da opere biografiju

Milivoje Mihajlović
Izvor: N1 Info

Predsednik Kosova Hašim Tači najavio je da će podneti ostavku ukoliko optužnica protiv njega bude potvrđena zato što veruje da do toga neće doći, rekao je za Kosovo Onlajn pomoćnik direktora RTS Milivoje Mihajlović, koji je kao novinar veliki deo radnog veka proveo u Prištini.

"Tači je izjavio da će podneti ostavku ukoliko optužnica bude potvrđena pre svega zato što se nada da će se i u njegovom slučaju ponoviti scenario Ramuša Haradinaja, kada je Haški tribunal oprao njegovu biografiju, proglasio ga nevinim i Haradinaj se ponovo vratio na političku scenu na Kosovu", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, Tači smatra da bi pritisak koji se iz Prištine i Tirane vrši na Specijalni sud u Hagu mogao da urodi polodom.

"Tači veruje da će sud odbiti optužnicu. Pranje njegove biografije trajalo bi još četiri meseca i posle toga bi mogao ponovo da ovlada kosovskom političkom scenom u punom kapacitetu", smatra Mihajlović.

Kada je u pitanju poseta premijera Albanije Edija Rame Kosovu, Mihajlović je mišljenja, da je i ta poseta usmerena ka istom cilju.

"Što se tiče posete Edija Rame ona je takođe usmerena u tom pravcu. Igrajući na kartu nacionalnog jedinstva svih Albanaca na Balkanu, namera je da se proba da se iz drugog albanskog centra, Tirane, vrši pritisak na Specijalni sud, kako bi taj sud eventualno odbacio optužnicu", kaže on.

Međutim, Mihajlović veruje da je karta nacionalnog jedinstva poslednja na koju mogu da igraju.

"Tači ima dva problema. Jedan je Specijalni sud, a drugi je Samoopredeljenje i Aljbin Kurti koji prete da mu preuzumu vlast, i to će se, čini mi se, i dogoditi", rekao je Mihajlović.

misterNO
30. Jun 2020.
Jedan od retkih ljudi kome mogu da verujem u ono što kaže.