Milanović svečano ispraća hrvatske vojnike na Kosovo, ministar Banožić pozvao i novinare

Zoran Milanović
Izvor: N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovaće sutra na svečanom ispraćaju 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR na Kosovo, prenosi Indeks.

Iz kabineta predsednika poručili su da na ovom događaju nije predviđeno prisustvo medija te da će javnost informisati službenim saopštenjem, ali je očigledno došlo do novog nesporazuma sa Ministarstvom odbrane Hrvatske, odakle su poručili da su mediji pozvani.

Pantovčak: Neće se ovo koristiti u dnevnopolitičke svrhe

Iz Milanovićevog štaba poručili su da se ovaj događaj neće iskorištavati za "bilo čije dnevnopolitičke interese".

"Predsednik Republike i vrhovni zapovednik OSRH odlučio je tako, imajući u vidu dosadašnja iskustva te nakon brojnih razgovora s oficirima i vojnicima. Najavljeni događaj organizovan je zbog ispraćaja vojnika HV koji odlaze u NATO misiju, odnosno organizovan je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovedniku OSRH, vojnim zapovednicima i ministru odbrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese", poručili su.

Ministarstvo: Mediji su uvek bili pozivani na takve događaje

Na događaju će učestvovati i ministar odbrane Mario Banožić. Iz MORH su pozvali medije da proprate ovu svečanost.

U MORH poručuju da su mediji uvijek bili pozivani na takve događaje, a poslednji primer je svečani ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju podrške miru u Sredozemlju. To je bilo 31. septembra, a ispraćaju su, uz medije, prisustvovali i predsednik Milanović i ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera OS Hranj.