Milić: Engel je previše pristrasan, nije dobro da bude uključen u dijalog Beograda i Prištine

milić
Izvor: Tanjug

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je da, ukoliko Eliot Engel bude uključen u pregovore između Srbije i Kosova, Beograd će na to gledati kao neuspeh zbog njegovih bliskih veza sa Prištinom, piše RSE.

"Engel ne bi bio dobra vest za pregovore između Beograda i Prištine. Postao je previše pristrasan, previše jednostran i potpuno je van veze sa onim što se dešava na terenu u Srbiji. I dalje gleda na Srbiju kroz prizmu devedesetih", rekla je Milić.

Engel je ukazao na neke nedostatke Srbije, uključujući, po njemu, neuspeh u procesuiranju ratnih zločinaca, demokratiju za vreme predsednika Aleksandra Vučića i bliske vojne veze sa Rusijom. On je takođe kritikovao trenutnu američku politiku prema Kosovu koja se previše okrenuta prema Srbiji, piše RSE.

Milić je rekla da je Engel iskrivio percepciju Srbije i nije priznao neke pozitivne promene koje su se dogodile tokom proteklih godina, ukazujući na poštovanje teritorijalnog integriteta BiH i saradnju sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, jer, kako je navela, Srbija je izručila sve koje je Hag tražio.

Ona je, takođe, ukazala, da je Engel umanjio pogibiju 2.000 Srba tokom rata na Kosovu 1999. godine.

Ja
30. Decembar 2020.
Ako zele da rese probleme treba da se rese za dobro ne na zlo lazi i nepravde ponisticete sav taj narod na kosovu kao i prije 20 godina to sto i danas cine albanski teroristi sta je to to dobro sto tamo vide necemo zlo nezelimo nepravde i lazi !!!!!!
Ja
30. Decembar 2020.
Pravda mora biti i istine !!!!!
mark
30. Decembar 2020.
oo ko prica pevacica analistu oh boze boze pomogni bre ovog naroda da ide na prave ulice ne ka milosevica imaju gen
tosa
30. Decembar 2020.
A sta cete, ode Engel pa albanski lobisti moraju da smisljaju kako ce on sad negde biti ambasador, izaslanik ili slicno. Gotovo je, Engel ide u penziju ili na neke duznosti koje nemaju nikakve veze sa Balkanom...