Milićević: Dijaspora uz Vučića u borbi za mir na Kosovu

Đorđe Milićević
Izvor: Kosovo Online

Predstavnici udruženja i organizacija srpske dijaspore iz više evropskih zemalja kontaktirali su prethodna dva dana ministra zaduženog za dijasporu Đorđa Milićevića kako bi mu preneli jednoglasnu podršku koju srpski narod u rasejanju šalje predsedniku Vučiću i državnom rukovodstvu u borbi za očuvanje mira na Kosovu.

„Nakon Kurtijevog krvoločnog pira u Banjskoj i obraćanja predsednika Republike javnosti tim povodom, dobio sam pozive predstavnika više od 20 naših udruženja koja okupljaju Srbe u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Rumuniji, Sloveniji, Švedskoj, Italiji, Crnoj Gori, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Danskoj, Severnoj Makedoniji... Bili su to zaista veoma emotivni razgovori, puni strepnje, zabrinutosti, osude terora koji sprovodi Kurti nad Srbima", rekao je Milićević za Kosovo onlajn.

On je naveo da ono što je zajedničko za sve njih je da su me molili da prenesem njihovu apsolutnu podršku predsedniku Vučiću koji se bori da očuva mir i živote naših sunarodnika u ovim najtežim danima za naš narod na Kosovu i Metohiji.

"Takođe, svi oni su apelovali da je neophodno jedinstvo svih političkih aktera kojima je na srcu Srbija u ovom odsudnom trenutku kada su naša zemlja i njen predsednik pritisnuti sa svih strana“, istakao je Milićević.