Mindžozi: Na sastanku Kurtija i Rame nije bilo reči o "Otvorenom Balkanu"

Ćemajl Mindžozi
Izvor: Ekonomia Online

Ambasador Albanije na Kosovu Ćemajl Mindžozi rekao je da na sastanku kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Vlade Albanije Edija Rame, koji je održan u ponedeljak u Prištini, nije bilo reči o inicijativi "Otvoreni Balkan", prenosi Ekonomija onlajn.

Mindžozi je rekao da je na tom sastanku, koji je trajao dva sata, bilo uglavnom reči o unapređenju saradnje između Kosova i Albanije.

"Na dvosatnom Rame i Kurtija u Prištini tema ‘Otvoreni Balkan’ uopšte nije pomenuta, razgovaralo se o tome kako povećati tempo odnosa između Kosova i Albanije gde oblasti zaostaju i šta treba da uradimo više. Bio je to sveobuhvatan razgovor, izveštaji dotičnih ministara imali su važnu ulogu. Veoma je važno da se odnosi među nama u osnovi razvijaju, uprkos činjenici da mogu postojati neki periferni problemi oko kojih se ne slažemo, ali druga pitanja nas ne sprečavaju u razvoju intenzivnih i bratskih odnosa", rekao je Mindžozi na TV Kljan Kosova.

On je podsetio da je ovo prva poseta Rame nekoj zemlji nakon ponovnog izbora na premijersku funkciju i naglasio da će novi susret čelnika kosovske i albanske vlade biti tokom novembra, u nedelji kada Albanija slavi godišnjicu nezavisnosti.