Ministar Selaković čestitao Božić

Nikola Selaković
Izvor: Twitter

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Božić njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, uz želju da praznični dani ispune naša srca i domove mirom, radošću i toplinom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Selaković je u čestitki naveo da je obeležavanje Badnjeg dana i Božića prilika da se setimo hrišćanskih vrednosti praštanja, tolerancije i razumevanja, ali i da naglasimo važnost zajedničkog delovanja "države i Srpske pravoslavne crkve na korist roda srpskog".

"Neka simbolika božićnih praznika, kada se slavi radost rađanja Hrista, u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronađe put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nađe! Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta", poručio je Selaković.