Ministar Svečlja u poseti Kataru

Dželjalj Svečlja
Izvor: Ekonomia Online

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, razgovarao je danas u Kataru sa direktorom za javnu bezbednost, general-majorom Sadom bin Jasimom Al Hulaifijem o produbljivanju saradnje policija Kosova i Katara, pšrenosi Ekonomija onlajn.

U tom kontekstu, postignut je dogovor da dve strane razmene posete i jačaju saradnju u svim oblastima, sa posebnim akcentom na sektore koji se odnose na javnu bezbednost. 

"Tokom svog boravka u Dohi, ministar Svečlja je takođe posetio Nacionalni komandni centar (NCC), Agenciju za sajber bezbednost, Policijski institut, Centar za unutrašnje bezbednosne snage i Centar za civilnu odbranu", navodi se u u saopštenju Ministarstva.

U Nacionalnom komandnom centru (NCC), ministra Svečlju primio je brigadni general Halifa Abdulah Al Nuaimi, koji ga je informisao o zadacima i ulozi centra i najnovijim sistemima i tehnologijama koje se koriste kako bi se obezbedila dobra organizacija Svetskog fudbalskog prvenstva, koje se ove godine održava u Kataru.

Svečlja u Kataru boravi na poziv premijera i ministra unutrašnjih poslova Katara, šeika Kalida bin Kalife bin Abdulaziza Al-Tanija, a tom prilikom posetio je i sajam "Milipol 2022", gde se informisao o opremi, prenosi Ekonomija onlajn.