Vučević: Vojska Srbije spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje

Kraljevo, ministar Vučević obišao Drugu brigadu kopnene vojske
Izvor: Kosovo Online

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kasarni "Ribnica" u Kraljevu i tom prilikom poručio da Vojska Srbije iz dana u dan jača i da je spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbednost.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, komandant Druge brigade brigadni general Siniša Stašević, tokom sastanka, informisao je ministra odbrane o realizovanim zadacima i planovima za naredni period.

Vučeviću je prikazan deo novoprimljenih sredstava naoružanja i vojne opreme poput lakog četvorocikla – kvad, vozila visoke prohodnosti "hamer" sa ugrađenim mitraljezom, zatim borbene opreme izviđačkih jedinica, streljačkog naoružanja i transportnih vozila.

"Ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo opremanjem Druge brigade kopnene vojske i stalnim opremanjem jedinica Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom i naglasio da je naša vojska iz dana u dan sve jača i spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbednost naše otadžbine i njenih građana", navodi se u saopštenju.

Vučević je prisustvovao je prijemu dva sanitetska vozila koja je Drugoj brigadi kopnene vojske donirala Grupacija Odbrambene industrije Srbije, kako bi unapredili prevoženje pacijenata u Kraljevu, Raški, Novom Pazaru i u drugim mestima u tom delu Srbije i da bi pacijentima i osiguranicima bila pružena još bolja zdravstvena usluga.

Poseta kasarni "Ribnica" bila je prilika da Vučević obiđe i bataljon za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike Komande za obuku, gde je prikazan segment obuke u tom bataljonu.

Današnjem obilasku Druge brigade prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Radivoje Anđelković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i predstavnici fabrika odbrambene industrije.