Ministarstvo odbrane: Lažna vest da se pripadnici KBS prijavljuju za radne vize u Nemačkoj

Vojnik KBS
Izvor: Reporteri

Ministarstvo odbrane Kosova nazvalo je neistinitom vest da se „stotine pripadnika KBS prijavljuju za radne vize u nemačkoj ambasadi”, koju su ujuče objavili prištinski mediji, prenosi Telegrafi.

Ministarstvo odbrane je u reagovanju navelo da je takva vest laž i da je tendenciozno pisanje.

„Ovu vest, kao i ona o navodnom povlačenju američkih snaga iz Bondstila, što su demantovali zvanični organi Američke ambasade na Kosovu, je potpuna izmišljotina, zlonamerna propaganda, dezinformacije kao i pristrasno i neistinito pisanje“, navodi se u reagovanju.

"Republika Nemačka je jedan od naših najvažnijih partnera u oblasti odbrane i već godinama imamo intenzivnu bilateralnu saradnju dva ministarstva i odgovarajućih snaga. Iz tog razloga, u cilju realizacije naših zajedničkih planova i ciljeva, ministar Mehaj ima bliske odnose i redovne komunikacije sa nemačkim ambasadorom Jornom Rodeom, po pitanjima od interesa koja oni cene sa svojih zvaničnih pozicija", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo odbrane dalje navodi da je dezinformacija da je tema zahteva za vizu pripadnika BSK bila tema razgovora na njihovom sastanku, apsurdna je, potpuno neistinita, i ima za cilj da dezinformiše i zbuni javnost, naše građane i saveznike.

"Kao što smo sistematski najavljivali, Ministarstvo odbrane i neposredno ministar Mehaj, u okviru službenih nadležnosti, ostvarili su i nastavljaju da ostvaruju redovnu komunikaciju sa i sa svih nivoa organizacije Ministarstva odbrane i KBS-a i da je visok moral pripadnika KBS najbolje potvrđuju posvećenost, kao i uspesi sa veoma visokim rezultatima u obrazovanju, obuci i neprekidnom delovanju. 

Dodaje se da je povećanje plata i poboljšanje uslova obrazovanja, obuke, smeštaja, prevoza, ishrane, kao i zdravstvene zaštite i osiguranja su glavna trenutna preokupacija Ministarstva odbrane, zajedno sa razvojem i unapređenjem operativnih sposobnosti i kapaciteta KBS, prenosi Telegrafi.