Mirno i neizvesno na barikadama u Ibarskoj Slatini i Lešku

Barikada u Ibarskoj Slatini kod Leška
Izvor: Kosovo Online

Peta noć na barikadama u Lešku i Ibarskoj Slatini kod Sočanice protiče mirno, ali neizvesno u iščekivanju postizanja mirnog rešenja. Kako javlja novinar Kosovo onlajna meštani prate i raspituju se za svaku novu vest koju plasiraju mediji. Sneg koji je vejao tokom protekle noći, a koji je večeras prešao u kišu koja neumorno pada.

Veliki broj meštana je na barikadi u Ibarskoj Slatini, oni se sklanjaju pod šator koji je podignut pre dva dana i koji je jedini sa osvetljenjem, dok mnogi prilaze vatri koja je podložena u buradima ili odlaze povremeno do svojih automobila, kako bi se malo ugrejali. 

Sve je neizvesno, meštani kažu da će istrajati u svojoj nameri i da neće odustati dok im se ne ispune zahtevi i ne obezbedi normalan život, a da su hapšenje Dejana Pantića, dolazak kosovske policije na obode Severne Mitrovice i brojni uznemirujući događaji i provokacije, kapi koje su, kako ističu, prelile odavno punu čašu.

Barikada u Ibarskoj Slatini je znatno ojačana u ponedeljak veče. Nekoliko šlepera postavljeno je na izlazu iz Sočanice iz pravca Leposavića prema Ibarskoj Slatini, a iza njih se može videti veliki broj parkiranih vozila između kojih cirkulišu ljudi i po neko vozilo u pokretu. 

U Leposaviću škole i ugostiteljski objekti ne rade. Trgovinske radnje za sada su dobro snabdevene hranom i ostalim potrepštinama. Jarinje i Brnjak i dalje su blokirani za saobraćaj, a preko njih se ne može preći ni pešice.