Mirović: Izjava Šiba nije diplomatska, mora se reagovati

Tanjug
Izvor: Tanjug

Predsednik Pokrajinske Vlade Vojvodine Igor Mirović ocenio je večeras da izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine nije diplomatska i da ne priliči ambasadoru u jednoj suverenoj zemlji, te da se na nju mora reagovati u skladu sa odgovarajućim principima i konvencijama, prenosi Tanjug.

Šib je danas rekao da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi se sprečili "humanitarna katastrofa i genocid na Kosovu".

"Izjava nemačkog ambasadora Tomasa Šiba za nije diplomatska, nije istinita, nije razumna, ne priliči statusu ambasadora u suverenoj zemlji. Jednostavno, smatram da se na ovakvu izjavu mora reagovati u skladu sa odgovarajućim principima i konvencijama", napisao je Mirović na Instagramu.

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna, jer je trebalo sprečiti humanitarnu katastrofu i genocid na Kosovu.

Dr Miggyy
08. April 2021.
Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib, na dan fašističkog napada Hitlerove Nemačke na Jugoslaviju 1941. godine, odobrio zločinački napad Srbije čitavih 78 dana 1999. godine, a bez saglasnosti Saveta bezbednosti. Ovaj neprijatelj naše zemlje ne zaslužuje da bude ambasador u Srbiji. Pod hitnim treba da se protera ta džukela u ime načinjene štete od sto milijardi Srbiji i zločinački i zverski ubijenih više hiljada nedužnih građana zemlje u kojoj ambasaduje i ne poštuje domaćina..