Mirović: Prazne parole ekstremne desnice

Tanjug
Izvor: Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je večeras da je više nedelja najavljivani protestni skup u Novom Sadu u organizaciji Novog DSS-a, Dveri, Zavetnika i POKS-a, pokazao svu nemoć ekstremne desnice da političkim programom i jasnim ciljevima privuče pažnju građana i da su, umesto toga, praznim parolama predstavnici pojedinih opozicionih stranaka pokazali kako im jedinstvo u teškim okolnostima u kojima se nalazi naš narod nije cilj.

Cilj im je, kako je ocenio, lažna patriotska predstava koja služi samo političkoj promociji bez konkretnih ideja i ciljeva.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Mirović kaže da je "celokupnoj javnosti potpuno jasno da predsednik Republike i Vlada filigranskim potezima na burnoj regionalnoj i svetskoj političkoj sceni čine sve da omoguće mir i vode Srbiju napred, bez sukoba i ratova, štiteći pritom sve nacionalne i državne interese".

"Srbija je i danas na prikazu vojnih sposobnosti "Granit 2023" čitavom svetu pokazala koliko je snažnija u vojno-političkom smislu nego ranije, što je direktna posledica jačanja naše ekonomije poslednjih godina. Zato je današnji skup u Novom Sadu i doživeo krah jer ovo više nije Srbija iz vremena pljačkaških privatizacija i ekonomije plena, već zemlja koja se razvija u svim oblastima društvenog života. Posebno Vojvodina u tome prednjači pa je i izbor Novog Sada za mesto lažnih parola i politički diletantizam i doprineo krahu dugo najavljivanog skupa", zaključuje Mirović.

Na kraju ističe da od opozicionih stranaka "očekuje jasnije delovanje na političkoj sceni, sa manje lične mržnje i više odgovornosti za državu i njene potrebe i ciljeve", te da "u takvom odgovornijem procesu mogu imati i sagovornika u vlasti".