Mojsilović i Roman o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i odnosima Vojske Srbije i NATO

Milan Mojsilović
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa šefom Vojne kancelarije za vezu NATO u Beogradu brigadnim generalom Đampjerom Romanom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu, aktivnostima Vojne kancelarije za vezu i ukupnim odnosima Vojske Srbije i NATO, sa posebnim osvrtom na saradnju sa Kforom, prenosi RTV.

Uz ocenu da partnerski i profesionalni odnosi sa NATO doprinose izgradnji mira i stabilnosti u regionu, Mojsilović je istakao da je Vojska Srbije posvećena nastavku saradnje u svim oblastima od obostranog interesa i dodao da uspostavljeni mehanizmi saradnje u okviru Programa Partnerstvo za mir to i omogućuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Govoreći o stanju bezbednosti na Kosovu, načelnik Generalštaba je istakao da je za zaštitu srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa ključno prisustvo misije međunarodnih snaga.

Mojsilović je izrazio uverenje da će Kfor, kao jedini legitimni bezbednosni akter na Kosovu, u svim situacijama postupati nepristrasno i profesionalno u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.