Mojsilović: Od Kfora zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda

General Mojsilović
Izvor: Kosovo Online

Načelnik Generalaštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obratio se danas javnosti povodom situacije na Kosovu.

Mojsilović je na početku obraćanja rekao da želi da obavesti javnost da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen strašnom pogromu od strane prištinskog režima Aljbina Kurtija.

"Srbi su svakodnevno meta Aljbina Kurtija. Njihova jedina krivica je u tome što imaju srpska imena i prezimena, i verovatno što ne žele da napuste svoje ognjište. Teror koji provodi Kurtijev režim više ni fizički ne može da se podnese. U skladu sa svim činjenicama obavestio sam komandanta Kfora da sa velikom zebnjom posmatramo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i njegovog prava na opstanak", rekao je general Mojsilović.

Kako je rekao, ovo je molba jedinicima Kfora i celom Kforu i drugim međunarodnim bezbednosnim institucijama na KiM. 

"Vojska Srbije ispunjava sve svoje međunarodne pravne obaveze koje proizlaze iz Rezolucije 1244, vojnotehničkog sporazuma i svih privremenih procedura za režim rada duž administrativne linije. Ali je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije u skladu sa Ustavom Srbije i Poveljom UN ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu izvršiće u potpunosti. Živela Srbija", završio je obraćanje general Mojsilović.