Mojsilović sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nemačke o bezbednosnim pretnjama na Kosovu

načelnik Generalštaba Milan Mojsilović
Izvor: ministrastvo odbrane Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas u Beogradu sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nemačke Tomasom Zilberhornom, koji boravi u Srbiji u okviru posete regionu, prenosi Tanjug.

Mojsilović i Zilberhorn su razgovarali o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, ključnim izazovima i bezbednosnim pretnjama na prostoru Kosova i aktivnostima bilateralne vojne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga Nemačke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom susreta je izražena zainteresovanost obe strane za dalje kvalitativno i kvantitativno unapređenje vojno-vojne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Istaknuta su pozitivna iskustva iz zajedničkog angažovanja u mirovnoj operaciji EU u Republici Mali, kao i uspešna saradnja centara za obuku u oblasti mirovnih operacija i atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Uz konstataciju da je pandemija kovida 19 negativno uticala na obim bilateralne vojne saradnje, izraženo je očekivanje da će se po stvaranju povoljnijih epidemioloških uslova intenzivirati realizacija dogovorenih aktivnosti.