Molićaj: Iz opozicije se utrkuju ko će prvi da obezbedi kvorum za formiranje Kurtijeve vlade

Dardan Molićaj
Izvor: Gazeta Express

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Mollćaj osudio je političke stranke koje će u narednom sazivu Skupštine Kosova biti deo opozicije, jer su izrazile spremnost da obezbede kvorum kada se bude izglasavala vlada pod vođstvom Pokreta Samoopredeljenje.

Molićaj je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da su opozicione parlamentarne stranke započele jedan "negativan trend“.

"Opozicione stranke započele su negativnu trku i to ko će prvi obezbediti kvorum Kurtiju za izgradnju institucija. Tako će se izgubiti još više“, napisao je Molićaj.

Prema njegovim rečima, konsenzus da Kurtijeva moć ima zajednički imenitelj, je ništa drugo nego potčinjavanje ucenama.

"Prihvatanje ucena koje potiču od lošeg izbornog rezultata je pogrešan put koji nikome ne prija. Bolje monoistički parlament nego ovakva demokratija. Mora se dogoditi suprotno. Opozicija ostati imuna na ucene", napisao je Molićaj.

Takođe, dodao je Molićaj, reformski napori se ne mogu opravdati, ukoliko se ne prošire na razmišljanja o uzrocima gubitka i posebno o prirodi moći kojoj se treba  suprotstaviti.

"U pogledu osnaživanja Kosova, opozicija je uslov za demokratsko disanje. Ali, može postati prepreka, ako ne uspe da zaštiti i artikuliše vladajuću većinu. Opozicija koja ne gradi cilj, ne može da napravi političku ravnotežu", zaključio je Molićaj.