Molićaj: Kosovo gubitnička strana u dijalogu sa Srbijom

Dardan Molićaj
Izvor: Reporteri

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj poručio je da njegova partija smatra da je Kosovo gubitnička strana u dijalogu sa Srbijom u Briselu zbog lošeg upravljanja i nesposobnosti vlade Aljbina Kurtija.

"Socijaldemokratska partija održala je danas drugu redovnu sednicu Upravnog saveta. Tokom ovog sastanka razgovarano je o političkim dešavanjima kroz koja prolazi Kosovo, pri čemu je poseban značaj dat dijalogu sa Srbijom. Stranka koja gubi u ovom pregovaračkom procesu, smatra SDP, je Kosovo, a to je zbog lošeg upravljanja i nesposobnosti Kurtijeve vlade, koja je dijalog pretvorila u svoje oruđe za populistički diskurs", napisao je Molićaj na Fejsbuku.

Naglasio je da je tokom ovog sastanka razgovarano i o planu SDP-a za dalje strukturiranje i proširenje na nivou zemlje.

"Dužnosti i odgovornosti svakog člana su postavljene tako da na narednim izborima budemo spremni za konfrontaciju i nove političke odgovornosti. Moramo se snažno suprotstaviti ovoj moći čak i unutar institucija u kojima ona trenutno nedostaje. Zato ćemo se takmičiti da se suprotstavimo autoritarnoj moći čak i unutar Skupštine, kao što smo to činili spolja", zaključio je Molićaj.