Molićaj: Kurti će uništiti Vjosu Osmani

Dardan Molićaj
Izvor: GazzetaExpress

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj kritikovao je sporazum između Pokreta Samoopredeljenje i Vjose Osmani i ocenio da Kurti koristi Osmani i da će uništiti njenu Inicijativu, prenosi Reporteri.

"Kurti želi da je iskoristi, poput Hašima Tačija, koji je uništio sve stranke sa kojima je sarađivao. Kurti sledi istu logiku, uništiće Inicijativu Vjose Osmani koja će biti njegov satelit. Ali, to će verovatno naštetiti DSK i ojačati Kurtija", rekao je Molićaj na Kanalu 10.

On je kritikovao sporazuma u 10 tačaka između Samoopredeljenja i Osmani između ostalog i zato što se "ne pominje rat OVK, dok se njegovi lideri suočavaju sa optužbama Specijalnog suda".

"Danas preuzete obaveze između Kurtija i Osmani nisu ništa drugo nego obaveze za podelu vlasti: jedan premijer, drugi predsednik. U ovom sporazumu ni reči o našem oslobodilačkom ratu ili istoriji naše zemlje. U vreme kada Specijalni sud nepravedno progoni naše oslobodioce, Kurti i Osmani ni jednom nisu pomenuli OVK u njihovom sporazumu. Suprotno tome, oni pokazuju krajnju ravnodušnost, kao da ovo pitanje uopšte ne zaslužuje ni da se pomene", rekao je Molićaj.

Kritikovao je Kurtija i zbog prethodnih izjava o mestu predsednika i naglasio da se on ne drži principa i da koristi sva sredstva za dolazak na vlast.

"Kurti, koji je iskoristio ime Murata Jašarija za mesto predsednika, obrazlažući ovo kao potrebu države, a ne svoju, a danas je potpisao suprotno. Danas je ponovo potvrdio da ne postoje verovanja ili vrednosti koje želi da pogura napred, već samo sredstva koja koristi za dolazak na vlast. Danas Kurti kaže da nam više nisu potrebni oslobodioci, nije mu potreban Murat Jašari za dolazak na vlast. Danas mu je potrebna Osmani. Odrekao se porodice Jašari", dodao je Miloćaj.