Molićaj: Kurti je licemer koji ne štiti OVK, već jedino želi povratak na vlast

Dardan Molićaj
Izvor: GazzetaExpress

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj nazvao je licemerjem današnju konferenciju za medije lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, održanu radi zaštite bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova koji se nalaze na optužnicama Specijalnog suda u Hagu.

Molićaj je u postu na Fejsbuku ocenio da se Kurtijevo oglašavanje po ovom pitanju, posle dve nedelje ćutanja, desilo iz dva razlogi i to zbog pritiska pristalica OVK iz redova Samoopredeljenja i verovanja da će Ustavni sud srušiti Hotijevu vladu zbog glasanja poslanika Aškalija čiji glas se smatra nelegitimnim.

„Kurti se danas pojavio kao lukavi tradicionalni i patrijarhalni otac, koji koristi ,smrt‘ drugih očeva kako bi okupio svoje sledbenike oko sebe. Ne postoji zaštita ni za OVK ni za Kosovo. Kurti jednostavno trlja ruke zbog gubitka drugih i mogućnosti da se vrati na vlast. I u tu svrhu on sada koristi OVK“, napisao je Molićaj.

On je upitao „ko će se predati Kurtiju - DSK ili DPK?“

„Jasno je da onaj ko se bude predao Kurtiju, predaje mu Kosovo i na Kosovo dovodi ,Zajednicu‘. Eventualni Kurtijev povratak, s jedne strane, teši krilo pro-OVK unutar Samoopredeljenja, bacajući im neke simbolične kosti licemerja kao danas, dok s druge strane teši krilo protiv OVK dajući mu ministarske položaje - kao i ranije. Kurti se vraća da ne branio Kosovo i OVK, već da bi se vratili ,Zajednici‘, populizmu i autoritarnim tendencijama“, zaključio je Molićaj.