Molićaj: Kurti se odrekao suvereniteta na severu Kosova, priznaje Rezoluciju 1244

Dardan Molićaj
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj kaže da je premijer Aljbin Kurti poražen, jer se odrekao suvereniteta Kosova i prihvatio Srbiju kao akcionara na Kosovu jer sa njom razgovara o, kako kaže, unutrašnjim pitanjima, a prihvatio je i legitimitet Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. 

Molićaj je tako reagovao na Fejsbuku na jučerašnju izjavu potpredsednika kosovske vlade Besnika Bisljimija da je sporazum o registarskim tablicama sa Beogradom blizu. Naveo je da je Kurtijeva vlada "dala legitimitet paralelnim strukturama na severu Kosova" i potvrdila odricanje Kosova od svog suvereniteta zbog, kako navodi, omogućavanja korišćenja KM registarskih tablica na severu, koje će biti, kaže, konfiskovane samo ako pređu na jug. 

Molićaj kaže da na taj način Kurtijeva vlada tretira sever kao poseban prostor na kome nema suverenitet. Povodom navoda Bisljimija da će se Rosu povući sa prelaza i da će ih zameniti Kfor, Molićaj kaže da to znači predaju suvereniteta Kforu. 

“Pravna osnova Kfora na Kosovu je Rezolucija 1244, koja Kosovo vidi kao deo Srbije. Predaja suvereniteta Kforu znači da Kurtijeva vlada priznaje legitimitet Rezolucije 1244”, napisao je Molićaj. 

Naveo je i da je Kurti tako oduzeo Kosovskoj policiji pravo da ostane na severu.

 

Ja
30. Septembar 2021.
Da prestanete vise sa silama lazima provokacija napadima niti sever niti jug vise necete pokusati to da se spreci jer nece se to vise dozvoliti jer je velika provokacija sila sto se nesme vise dozvoliti bice jos gorih problema i nemojte vise pokusati silom napadom provokacijom to je previse preterano da se to spreci I problemi da se rese ZSO je obaveza sto se godinama izbeglo i nesmese vise izbeci nego se treba resiti!!!