Molićaj: Napad na novinare je opasan i neprihvatljiv

Dardan Molićaj
Izvor: GazzetaExpress

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj rekao je da je policijski napad na novinare opasan i neprihvatljiv, prenosi Ekonomija onlajn.

"Ništa slično nismo videli od prethodnih vlada. Revnost organa gonjenja da odgovore dr licemeru je uznemirujuća. Državni tužilac nema nikakve veze sa Insajderom, osim ako ne odluči da postane instrument političkog progona“, napisao je on na Fejsbuku.

On je rekao da je Kosovu potrebna imunizacija, a ne autoritarnost, dodajući da Vlada zloupotrebljava javni interes, u ime koga opravdava progon.

"Evo prilike da upozorimo na njihovo neodgovorno ponašanje - da se setimo ponašanja kada su drsko kršili pravila i mera zaštite u vreme izbora. Kršenja koja povećavaju broj zaraženih i preminulih. Kada su odbili vakcine zbog izbora u Albaniji, gde uopšte nisu u igri; sada i sa vakcinama Fajzer“, napisao je on.

Prema njegovom mišljenju Kosovu je potrebna stvarna debata o ulozi medija u društvu, ali i pravično i objektivno izveštavanje.

"Moramo sačuvati nepovredivost medija od uticaja moći, ali gubitak kredibiliteta čini samu vlast imunom na kritike“, napisao je on na Fejsbuku.