Molićaj: Osmani i Kurti Srbima daju teritorijalnu autonomiju

Dardan Molićaj
Izvor: demokracia.com

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj rekao je da Aljbin Kuri i Vjosa Osmani imaju za cilj da Srbima na Kosovu daju „teritorijalnu autonomiju“, dodajući da lideri ne brinu o ishodu dijaloga, prenosi Zeri.

„Ni predsednik ni premijer ne brinu zbog svojih postupaka koji su doneli pogrešne rezultate u dijalogu, ali ne samo u dijalogu, njihovo delovanje je unelo oduševljenje za takvo ponašanje u Ustavnom sudu", kazao je Molićaj.

Smatra da predsednica Kosova kao predstavnik naroda, ne progovara ni reč o kršenju prava saboraca u Hagu.

"Skupština Kosova, ništa, premijer, ništa, sve je to za konsultacije u okviru da se proda pozicija koju su već prihvatili, a to je teritorijalna autonomija za Srbe na Kosovu. Tako da verujem da ne vredi uzimati ozbiljno razlike među njima ili njihove različite izjave ponekad, jer je drugi glas prihvatio teritorijalnu autonomiju Srba na Kosovu, a da Kosovo nije dobilo ni jednu stvar u ovom procesu“, poručio je Molićaj na konferenciji za novinare.

On je najavio proteste za 29. decembra, kada je planiran dolazak u Prištinu šefice Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu Ekaterine Trendafilove.

Molićaj je to objasnio činjenicom da ovaj sud “ne poštuje ustavni i demokratski poredak Kosova”.