Molićaj: Posle sutrašnjeg protesta RUE će poništiti odluku

Dardan Molićaj
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj saopštio je da će na sutrašnjem protestu zbog najave povećanja cene struje učestvovati veliki broj građana i da će to dovesti do toga da Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) u ponedeljak poništi odluku o poskupljenju, prenosi Koha.

Na konferenciji za novinare Molićaj je naveo da će zahtev na protestu biti odbacivanje predloga RUE, a za koji je rekao da je ustvari predlog Vlade Kosova.

„Imamo predlog RUE, koji je zapravo predlog vlade, i koji je ne samo neprihvatljiv i nepravedan, već je izazvao nezapamćenu iritaciju građana. Potpuno smo uvereni da će veliki broj demonstranata sutra izaći na protest i pozivamo sve građane, opozicione partije i nevladine organizacije koji dele ista uverenja da nam se pridruže“, rekao je Molićaj.

On je dodao da će protest koji će se održati ispred zgrade Vlade Kosova biti miran i sa simboličnim akcijama.

Upitan da li će se parlamentarne opozicione stranke pridružiti protestu, Molićaj je rekao da je održao sastanke sa predstavnicima ovih partija i da je samo predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio učešće, a da su se DPK i DSK izjasnili da su saglasni sa njihovim zahtevima, protiv predloga RUE.