MSP Kosova: Poseta Vučića uvreda za Kosovo, svaki zahtev Srbije dobiće isti odgovor

Meljiza Haradinaj Stubla
Izvor: Facebook

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore oglasilo se saopštenjem u kome se navodi da je svaki zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Kosovo uvreda i da će svaki put dobiti isti odgovor.

"Zahtev Vučića, Vulina, Đurića i Petkovića da posete Kosovo, u vreme kada se Kosovo suočava sa ponovnim otvaranjem rana i velikom boli zbog nestalih osoba, i otkrića masovne grobnice Albanaca ubijenih i masakriranih u ratu, pre 21 godinu, je pre uvreda nego provokacija", rekla je ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla, navodi se u saopštenju.

Kako je dodala "svaki zahtev Srbije u ovim okolnostima uvek će dobiti isti odgovor".

Haradinaj Stubla je saopštila i da je njena poseta Srbiji, koja je bila najavljena, odložena za "neko drugo vreme".

"Kako su kosovske institucije angažovane na razjašnjavanju sudbine nestalih, već prihvatile poziv za učešće u nastavku iskopavanja u masovnoj grobnici u Kiževaku u Srbiji i biće tamo sledeće nedelje, najavljena poseta ministra spoljnih poslova i dijaspore Meljize Haradinaj Stuble, odložena je za neko drugo vreme", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se u saopštenju dodaje, porodice nestalih sa Kosova sa pravom pitaju šta će se dogoditi nakon otkrića masovne grobnice.

"Građani Kosova, porodice nestalih, ubijenih i masakriranih od strane srpske policije, vojnih i paravojnih snaga, s pravom pitaju šta će se dogoditi nakon otkrića masovne grobnice i ponovnog sahranjivanja? Dokle će međunarodna pravda dopuštati onima koji čine zločine da vode istrage i suđenja? Srbija nije u stanju da se nosi sa svojom zločinačkom prošlošću, pa je u ovim okolnostima potrebna međunarodna intervencija, kako bi se uspostavila pravda koja nedostaje za žrtve srpskog genocida na Kosovu", rečeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

 

 

 

 

Rados
21. Novembar 2020.
Evo je nacionalistkinja sve mrzi sto je Srpsko.Jos malo i tvoja fotelja je gotova.
Kosovo
21. Novembar 2020.
Kosovo nije republica nego je dei Srbijedzabe vi hocete da ga otmete.Nema nista od toga
Dobrivoje
21. Novembar 2020.
Kosovo je SRBIJA