MSP: Rusko naoružavanje Srbije ozbiljna pretnja regionu

Rusko naoružanje
Izvor: B92

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore naoružavanje Srbije od strane Rusije, kroz sporazum Vučić-Putin, vidi kao ozbiljnu pretnju regionalnom miru i stabilnosti, prenosi Koha.

"Ovo novo naoružavanje Srbije se dešava odmah nakon što je Rusija najavila otvaranje kancelarije u Ministarstvu odbrane Srbije, u nastojanju da produbi vojne veze i potpunu vojno-tehničku koordinaciju dve zemlje. Iako Srbija tobože teži da postane deo Evropske unije, ona i dalje igra potpuno suprotnu ulogu, održavajući zajedničke vojne vežbe sa Rusijom i Belorusijom, pa čak i izveštavajući o učešću regularnih srpskih vojnih snaga u Belorusiji", navodi se u saopštenju MSP.

Ističe se da prisustvo NATO na Kosovu i članstvo zemalja regiona u ovoj organizaciji doprinosi miru.

"Iako se čini da je Srbija odlučna da postane vojno skladište Rusije, Kosovo i druge zemlje u našem regionu posvećene su vrednostima civilizovanih i demokratskih zemalja. Evroatlantsko članstvo svih naših zemalja najbolji su odgovor na tendencije zemalja koje pokušavaju da destabilizuju naš region i kontinuirano ugrožavaju mir, bezbednost i stabilnost na Balkanu", dodaje se u saopštenju MSP.

Ja
03. Novembar 2020.
Ja verujem u vas to ce biti zastita celom balkanu i neko treba da sacuva mir u tom regionu!!!
Volkov
03. Novembar 2020.
Srbija i Rusija ce vas cuvati, nemoj samo da brines.