Muharemi o Američko-srpskom poslovnom savetu: Učimo od Srbije, ekonomija iznad politike

Šenol Muharemi
Izvor: Facebook

Analitičar Šenol Muharemi komentarisao je danas ceremoniju osnivanja Američko-srpskog poslovnog sveta u Vašingtonu, gde su učestvovali ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i istakao da Kosovo treba da uči od Srbije kako se dobija naklonost prijateljskih zemalja i kako ekonomija prevazilazi političke razlike.

On je na Fejsbuku reagovao na sliku na kojoj su ambasadori Srbije i SAD nasmejani i napisao da ga je pogodilo koliko je na toj fotografiji "volje i osmeha".

"Malo me je pogodila fotografija Srbije sa Eskobarom i Hilom koji osnivaju Američko-srpski savet. Bilo je toliko osmeha i volje na fotografiji. Tako se veze jačaju. Kada se ekonomski povežete, vi ste to odlično povezali. Napravili ste automatski mehanizam za lobiranje za vas. Kakav dobar posao Hila i Eskobara i Đurića. Srbija i SAD rade dobar posao. Učite od neprijatelja ako morate. Još više sam ojačao i motivisan sam da radim. Koliko god da je etapa teška, ona ne traje večno", poručio je Muharemi.

Muharemi je ocenio da je poruka Američko-srpskog poslovnog saveta - više ekonomije, a manje politike.

"Da razvijamo naše poslove i povezujemo ih sa svetom. Danas kada sam razgovarao sa lokalnim vođom o Blekroku, bio sam fasciniran njegovim znanjem. Ali kad izađe u parlament, priča o krizama! Ne koristimo svoje ljude kako treba. Pogrešili smo teme. Ali možemo ih popraviti ako želimo", poručio je Muharemi.