Musljiu: DPK je nadmašio sebe za dobrobit zemlje

Reporteri
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musljiu rekla je da je ta stranka odlučila da glasa o nacrtu budžeta za 2021. godinu, iako procenjuje da nije najbolji, prenosi Reporteri.

„Poslanici DPK su danas rekli da predloženi budžet nije onakav kakav bi trebalo da bude, ali pošto je Kosovo u ovakvoj situaciji i pošto bi zbog neizglasavanja budžeta postojao rizik da u martu svi radnici u javnom sektoru ostanu bez plata, odlučili smo da glasamo za budžet“, rekla je Musljiu.

Ona je rekla da je DPK u 2020. godini prevazišao sebe time što je izglasao nacrt budžeta, paket ekonomskog oporavka i više od međunarodnih sporazuma.

“S obzirom na to da bi zemlja mogla ući u krizu, mi smo odlučili da glasamo o ovom nacrtu budžeta i dali smo svoj glas za. Odlučili smo da ponovo glasamo za budžet zbog građana. Takođe smo glasali za paket oporavka. U okviru ovog mandata izglasano je više od deset međunarodnih sporazuma u Skupštini. Od onoga za što se kaže da je urađeno, to je ogroman deo i DPK je to dokazao.Nadmašili smo sebe zbog situacije u kojoj se zemlja nalazi“, rekla je Musljiu.