Mustafa: Osmani i Kurti glavni krivci što nema vizne liberalizacije

Isa Mustafa
Izvor: Reporteri

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da su predsednica i premijer Kosova Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, kao i Špejtim Bulići blokirali proces vizne liberalizacije za Kosovo tokom 2015. i 2016. godine, kada su sprečili ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, koji je bio uslov za slobodno kretanje građana Kosova u šengenskom prostoru, prenosi Albanijan post.

"Upravo Vjosa Osmani, Aljbin Kurti, Špejtim Bulići i njihovi piromani, kada smo bili u paketu sa Ukrajinom i Gruzijom za liberalizaciju viznog režima su izmišljali neistine da bi sprečili ratifikaciju kao uslov liberalizacije", istakao je Mustafa.

Kako je naveo, da Vjosa Osmani ima malo savesti, ne bi pričala o procesu liberalizacije.

"Koliko je bolesnih, nezaposlenih ljudi koji hoće na zapad uskraćeno za vize, a to nije zabrinulo one koji su danas na vlasti, čak i neke u opoziciji. Ali, umesto liberalizacije, treba im dati medalje za obmanjivanje naroda. Ostavili su narod bez viza", naveo je on.

Prema njegovim rečima današnji naslovi u novinama o sastanku Osmani i Makrona su trebali da glase "sastanak dvoje blokatora viza".

"Umalo da se rasplačem kada sam pročitao izjavu Vjose Osmani da je njoj potrebna viza za sastanak u Briselu. Kakva ironija. Ona misli da narod ima riblji um", rekao je Mustafa.