Mustafa: Svaki račun u politici dođe na naplatu, tako je bilo i sa DSK

Mustafa Besian
Izvor: Koha Dittore

Aktuelni ministar poljoprivrede Besian Mustafa prekomentarisao je neuspeh Demokratskog saveza Kosova na izborima u pismu na Fejbuku u kom je naglasio da je ovaj rezultat koji je njegova stranka ostvarila posledica „izrugivanja glasača", prenosi Koha.

DSK je po rezultatima izbora treća na listi stranaka sa samo 13 odsto glasova, što je najslabiji ostvareni rezultat u istoriji ove stranke. Mustafa je uputio kritike na račun svojih stranačkih kolega koje su, kako je naveo, izabrale ćutanje umesto otvaranja rasprave.

"Tišinu su odabrali jer su računali da će kupiti mir i spokoj. Sastajali su se u malim grupama, navodno radi očuvanja stranke, ali su zapravo raspravljali o ličnim interesima, a ne o interesu DSK i građana Kosova. Umesto da sa stranačkim strukturama, članovima i glasačima analiziramo probleme, prevladalo je ćutanje da bismo zadržali poziciju. Glasač DSK je prikupio sve račune u poslednjih 15 godina i  izvršio naplatu u glasačkoj kutiji koja se vidi od  46 odsto do 13 odsto glasova", navodi Mustafa.

Govoreći o velikom gubitku Mustafa je rekao da u politici " svaki račun pre ili kasnije dođe na naplatu." Na ovim izborima, prema Mustafi, plaćeni su svi računi DSK prikupljeni od januara 2006. godine.

"Kada se sprdate sa biračima, račun dođe na naplatu. U politici ni jedan račun nije ostao neplaćen. Možete ga odgoditi do sledećeg mandata, možete proslediti sledećoj generaciji u stranci, ali ga jednog dana morate platiti. Računi za neznanje članova  stranke, za kršenje zakona porodica članova DSK  i za izbore 2019. godine kada nikoga nije bilo briga ko će i kako postati predsednik stranačkih ogranaka, već su ih samo zanimale pozicije.", kaže Mustafa .

Izbori 14. februara su za sve ostale stranke bili su parlamentarni, smatra Mustafa ali  su za DSK bili samo nastavak unutar stranačkih sukoba.  Što se tiče budućnosti stranke, Mustafa kaže da će izbor novog predsednika stranke nakon ostavke Ise Mustafe biti besmislena ako se u stranku ne vrate njeni osnivači i nosioca duha DSK-a kao i  beleženje učinka svakog člana stranke.  

Prema njegovim rečima na stranačkoj skupštini se neće birati samo rukovodstvo i predsednik već  i nova vizija stranke. Mustafa je dodao da će  ostati u redovima DSK.