Na Mokroj Gori grafiti OVK, Srpska lista traži reakciju Kfora i policije

UČK
Izvor: © Kosovo Online

Na planini Mokra Gora na severu Kosova u opštini Zubin Potok na stenama su ispisani grafiti UČK (Oslobodilačka vojska Kosova).

Srpska lista je tim povodom zatražila od Kfora, Euleksa i Kosovske policije da identifikuju Albance koji su ispisali ove grafite.

Na planini Mokra Gora, u opštini Zubin Potok, grupa Albanaca ispisala je grafite UČК na alpinističkoj stazi “Via Ferata-Berim”, a potom objavila fotografije na društvenoj mreži Instagram.

“Ono što posebno zabrinjava je da su te osobe na fotografijama u maskiranim uniformama sa dugim cevima, te se postavlja pitanje kome je potrebna ovakva provokacija u ovom trenutku i sa kakvim ciljem?”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju dalje stoji, da kako se približava izborni dan, pored ukidanja prava glasa Srbima od strane Centralne izborne komisije u Prištini, pritisak na građane dolazi i od strane ekstremističkih krugova.

“Srpska lista poziva Кfora, Euleks i Kosovske policije traži da najhitnije identifikuje, pronađe i liši slobode ova lica, ali i utvrde ko su nalogodavci ovakvog ponašanja i sa kojim ciljem. Istovremeno zahtevamo da svi nadležni pojačaju budnost i preventivno deluju kako bi se na Кosmetu sačuvao mir i bezbednost svih građana, a posebno nevećinskih zajednica”, navodi se u saopštenju Srpske liste.