Nabhan: Otvaranjem ambasade u Jerusalimu Kosovo krši naša prava, to neće proći nekažnjeno

Ambasador Nabhan
Izvor: Kosovo Onlajn

Kosovo koje još nije država počelo je da krši međunarodno pravo na štetu naših naroda, ne samo na Balkanu, nego i Bliskom istoku i to neće proći nekažnjeno, poručio je za Kosovo Onlajn ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan.

Nakon jučerašnjeg zvaničnog početka rada ambasade Kosova u Jerusalimu, ambasador Nabhan navodi da su “vrlo pažljivo pratili korake, kako kaže tzv. Kosova u vezi s otvaranjem diplomatskog predstavništva u Jerusalimu”.

“To je atak na naša prava i naš narod. Kosovo time krši prava palestinskog naroda na svoju državu i prestonicu. Priština takođe krši i međunarodno pravo jer je Jerusalim od 1967. okupiran od strane Izraela, a da bi neka zemlja postala članica međunarodnih organizacija i UN, ona mora da se pridržava međunarodnog prava".

On ističe da Kosovo ide i mimo stava EU, a kada su u pitanju sledeći koraci koje će preduzeti povodom početka rada ambasade Kosova u Jerusalimu, Nabhan objašnjava.

“Naravno da sam u konsultaciji sa MSP Palestine i počevši od danas preduzećemo korake koji se neće svideti Kosovu, na nivou Arapske lige i Islamske saradnje. Kosovo nije članica nijedne od ovih organizacija, ali mnoge članice su priznale tzv Kosovo, i tražićemo od tih država da sada razmotre svoja priznanja Kosova. Očigledno da Kosovo postoje pion u raznim igrama koje idu na štetu naših naroda ne samo na Balkanu nego i na Bliskom istoku i to neće proći nekažnjeno", rekao je Nabhan.

Lii
15. Mart 2021.
Nabhian hahaha
Mili
15. Mart 2021.
Pa vratili vam Kosovari milo za drago.Za vas je Kosovo deo Srbije.Pa dobro sad se drzite.Jerusalim jevrejski.
Srboljub
28. Mart 2021.
Kosovo je bilo i biće deo države Srbije
Robert
04. April 2021.
Jerusalim je uvek bio Izraelski i to zna ceo Svet. To što ga palestinci prisvajaju, to mogu okačiti mački u rep. Morali bi biti sretni i sa tim enklavama što ih imaju da ih Izrael ne izbriše sa lica zemlje. Palestini nijedna od islamskih država ne pomaže ništa konkretno (osim da ih koriste kao reklamu za islam). Ti je najpokvarena tzv. nacija kako sebe nazivaju.
Jugosloven
06. April 2021.
Kada vrba rodi grožxhe tada i kosovo biče srpsko
nisliu
11. April 2021.
oko ambasade u jerusalimu postoji dogovor trampa i vucica.
komshija
31. Maj 2021.
bash tako nishliu. uskoro grcka i spanina ce priznati kosovo, nakon grxke i kipar ....