Nagavci: Nisam kriva, suzavcem sam štitila interese Kosova

Arberie Nagavci u sudu
Izvor: GazzetaExpress

Ministarka prosvete Arberie Nagavci, rekla je da nema dokaza da je ometala bilo koga u obavljanju službene dužnosti niti da je prouzrokovala bilo kakvu materijalnu štetu u slučaju za "Neovlašćeno posedovanje, kontrola ili držanje oružja" za koji se tereti, prenosi Gazeta ekspres.

Nagavci se sumnjiči da je 21. marta 2018. godine, u svojstvu poslanika, tokom sednice skupštine u Prištini, prilikom policijske kontrole, posedovala suzavac sprej.

Nagavci je na današnjem drugom po redu ročištu potvrdila da je imala sprej sa suzavcem.

"Ssmatram da nisam kriva što može da se vidi iz spisa predmeta kao i iz CD koji sam dobila", rekla je Nagavci.

Dodala je da je njeno delovanje bilo političke prirode, kako bi ispunila obavezu kao poslanik, da najbolje zaštiti interes Kosova.

"Sprej sam koristila u vreme kada se razmatrao sporazum o demarkaciji za koji smo smatrali da je štetan i to je kasnije i dokazano", rekla je ona.

Sa druge strane, tužilac je izjavio da je ova optužnica u skladu sa zakonskim odredbama i da ima adekvatnu pravnu postavku zasnovanu na dokazima.

"Tražimo da se u vezi sa ovim krivičnim predmetom u smislu stvarnih radnji koje su sprovedene, nastavi sa postupkom i da se zahtev odbije", rekao je tužilac.

Nagavci je na prvom ročištu održanom 10. juna 2022. godine proglašena nevinom za krivično delo koje joj se stavlja na teret.